Sporthal Luttenberg

Welkom op de site

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Kanjers in de sport

E-mail Afdrukken PDF

Cursus (2 avonden) Kanjers in de sport.

De jeugdsportleider staat voor een uitdagende taak. Hoe zorgt hij/zij ervoor dat kinderen op een plezierige en succesvolle wijze hun sport kunnen beoefenen.

Kanjers in de sport

Op maandag 30 maart en maandag 20 april (van 19.30 tot ca. 22.00 uur in de kantine) willen we via Sportdorp Luttenberg een cursus Kanjers in de Sport organiseren. Deze is bedoeld voor alle sport-trainers en coaches van jeugd in Luttenberg. Onderwerpen die hier zoal aan de orde komen zijn: coachen op gedrag, conflicthantering, opbouwen van het zelfvertrouwen van het kind, omgaan met winst en verlies etc. Het herkennen van bepaald gedrag van kinderen en het gebruiken van kanjerafspraken zijn de basis van de methodiek.

Tijdens deze twee avonden (en eventueel een terugkomavond na de zomervakantie) wordt gewerkt aan het “eigen” maken van de methodiek, zodat het een belangrijke rol kan gaan spelen in de club.


Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Elly Rosenkamp 06-51166772 ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ). Ook kunt u voor meer informatie bij haar terecht. Er kunnen maximaal 20 personen meedoen, dus meldt u aan, want vol is vol. Er zijn verder geen kosten aan verbonden.

Sportdorp Luttenberg.

 

Laatst aangepast op zondag, 01 maart 2015 15:05
 

Vrolijke feestdagen

E-mail Afdrukken PDF

Het bestuur van de Stichting Sportbelangen Luttenberg wenst u vrolijk Kerstfeest en een heel fijn en sportief 2015.

Laatst aangepast op dinsdag, 23 december 2014 11:06
 

Noaberschap

E-mail Afdrukken PDF

Noaberschap

Afgelopen maandagavond werden we tijdens onze bestuursvergadering aangenaam verrast door Ben Kruiper van de Belte uit Nieuw Heeten. Hij bracht een fantastische taart als dank voor alle hulp die ze van Luttenberg gekregen hadden bij de realisering van de Belte (adviezen, tips, lenen vloerbedekking etc.).

We hebben heerlijk genoten van de taart en afgesproken dat we ook in de toekomst elkaar gaan steunen daar waar dat mogelijk is.

Het is fijn om zo,n goede buur te hebben!

Nieuw Heeten bedankt en veel succes met jullie mooie onderkomen.

Bestuur Sportbelangen Luttenberg

Laatst aangepast op dinsdag, 04 november 2014 19:25
 

Duurzame energie

E-mail Afdrukken PDF

Zwembad ’t Siel en Sporthal Achterberg klaar voor de toekomst met duurzame energiebronnen.

Zwembad ’t Siel en Sporthal de Achterberg hebben vorig jaar de handen ineen geslagen om hun hoge energielasten (gas en elektra) terug te dringen. Door over te stoppen op meer natuurlijke energiebronnen zou dit mogelijk worden. Er werd een subsidie aangevraagd en verkregen via de LEADER projecten. Ook de provincie en de gemeente droegen hun steentje bij. Deze week is de laatste oplevering geweest en alle maatregelen zijn nu uitgevoerd en in gebruik.

Afgelopen periode is voor € 150.000 geïnvesteerd. Europa droeg via Leader € 50.000 bij, de provincie Overijssel € 25.000 en de gemeente Raalte ook € 25.000. De laatste € 50.000 moesten we zelf betalen.

Er zijn zonnepanelen aangebracht op de sporthal. Hierdoor kunnen we een groot deel van onze stroom zelf opwekken en in de zomer zelfs terugleveren. Op het platte dak zijn zonnecollectoren geplaatst die water verwarmen en dit naar een grote boiler van 500 liter brengen. Hierdoor wordt het vele douchewater dat we gebruiken op een natuurlijke manier voorverwarmd waardoor we flink kunnen besparen op ons gasverbruik.

Alle lampen in de sporthal, kleedkamers en kantine zijn vervangen door duurzame LED lampen die aanmerkelijk minder stroom verbruiken dan de gewone lampen.

Ook op het zwembadgebouw zijn zonnepanelen geplaatst. Die zorgen ervoor dat de elektromotoren die tijdens het seizoen 24 uur draaien van stroom voorzien worden. Daarnaast zijn er frequentieregelaars aangesloten die er voor zorgen dat de motoren op een zo laag mogelijk toerental draaien. Het zwembad zelf is voorzien van een rol deck met solar cellen die het water extra verwarmen. Het deck zorgt er ook voor dat ’s nachts de warmte niet verloren gaat.

Wij zijn blij met deze maatregelen en zien nu al in de korte periode dat alles in gebruik is dat het veel oplevert. Pas over een jaar als we een heel seizoen gedraaid hebben kunnen we echt laten zien wat het ons oplevert. We schatten echter in dat we binnen 3-4 jaar de investering terugverdiend hebben (mede dank zij de subsidie) en dat we dan echt financieel kunnen profiteren door aanzienlijk minder uitgaven voor energie.

Wij zijn klaar, nu de rest van Luttenberg?

Dit project is mede tot stand gekomen op initiatief van Plaatselijk Belang. PB heeft aandacht gevraagd om ook in Luttenberg over te gaan op duurzame energie. Nu via Elckerlyc, basisschool Esmoreit en de sporthal en het zwembad de eerste resultaten er zijn moeten we doorgaan. PB onderzoekt of het mogelijk is om ook voor alle inwoners maatregelen mogelijk te maken. Ze overlegt met de gemeente of er nog geld is voor extra acties. U moet dan denken aan het omruilen van lampen voor LED lampen, aan het plaatsen van zonnepanelen etc… Ga daarom op 13 november naar de vergadering van Plaatselijk Belang om meer te horen over dit onderwerp.

Herman Holtmaat, voorzitter SSL.

 

Laatst aangepast op dinsdag, 21 oktober 2014 15:51
 

Beachveld

E-mail Afdrukken PDF

Zaterdag 24 mei sportief hoogtepunt voor Luttenberg

Afgelopen zaterdag had Luttenberg op sportief gebied heel wat te vieren. De sportvereniging SDOL bestond 80 jaar en sportdorp Luttenberg opende het mooie nieuwe beachveld. Dit alles werd aangegrepen om vele mooie sportactiviteiten te organiseren. En dit alles onder ideale weersomstandigheden. Zo waren er de hele dag onderlinge wedstrijden voor zowel de jeugd als senioren van de handbal en voetbal. Maar ook stonden het E1 en het  C1 team in de finale van de KNVB beker en behaalden daar een eerste en tweede plaats. Dit maakte de feestvreugde alleen maar groter.

’s Middags stond er ook een wedstrijd gepland tussen oud handbal teams uit de jaren negentig onder leiding van oud –trainer Daan Goudriaan die op 83 jarige leeftijd een definitief punt zet achter zijn trainerscarrière. Het  was een mooie reünie voor deze oudgedienden.

De gehele middag stond ook in het teken van het mooie nieuwe beachveld dat in goede samenwerking tussen de gemeente, sportdorp Luttenberg en SDOL is aangelegd. Dank zij vrijwilligers en sponsoren hebben we voor een minimaal bedrag dit kunnen realiseren. Wethouder Hiemstra van sport verrichtte samen met de 2 jongste leden de opening en benadrukte dat dit opnieuw een mooi bewijs is dat we door samenwerking veel kunnen bereiken. Peter Bons, voorzitter van SDOL bedankte de gemeente en benadrukte eveneens dat we door samenwerking met de gemeente en alle verenigingen steeds meer voor elkaar krijgen.

De gehele middag stonden in het teken van nieuwe sporten. Er was een clinic van Landstede Zwolle Topvolley. Zij lieten zien hoe beachvolley gespeeld moet worden. Daarna was het Nederlands Beach handbalteam aan de beurt. Met een geweldige demonstratie lieten zij zien dat we het veld niet voor niks aangelegd hebben.  Deze spelers waren vol lof over het veld en met name over het fijne zand wat er in ligt. Vervolgens werd de middag afgesloten met beachtennis en speedminton de nieuwste badmintonrage.

De middag werd opgeluisterd door een terrasoptreden van de Bergklanken en ook de supportersvereniging was natuurlijk weer aanwezig met een springkussen en gratis ijs.

De dag werd afgesloten met een geweldige feestavond met onder andere optredens van de Bootsveld band, winnaars van de play back show en ‘Nigtshift’ een veelbelovende jeugdige band.

 

Al met al een geweldige mooie dag met een fantastische aanwinst voor sportdorp Luttenberg.

Laatst aangepast op maandag, 26 mei 2014 11:36
 


Pagina 4 van 18


Europees Landbouwfonds
voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland

Inloggen