Sporthal Luttenberg

Welkom op de site

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

4e Luttenbergse wandel-3-daagse

E-mail Afdrukken PDF

Op 3-4-5 juni gaan we voor de 4e keer de Luttenbergse Wandel-3-daagse organiseren. Vanaf de sporthal kan er 3 avonden lang tussen 18.00 en 18.30 uur gestart worden voor een wandeling van 5 of 10 kilometer.

Inschrijfgeld bedraagt eenmalig: kinderen van 4 – 16 jaar € 3,50 p.p., volwassenen € 5,- p.p. Voor dit bedrag kunt u 3 dagen lang genieten van ons mooie dorp (1 of 2 dagen meelopen mag ook natuurlijk). Onderweg treft u een post waar een gezonde versnapering wacht.

Als u alle dagen hebt meegelopen, ontvangt u een blijvende herinnering. U vindt meer informatie op onze website, ook kunt zich alvast inschrijven, dan zorgen wij dat uw startkaart klaar ligt op dinsdagavond. Kinderen van de basisschool krijgen via school een inschrijvingsformulier.

Voor vragen kunt u bellen met Monique Slot 06-55124545 of mailen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . We gaan er een prachtige happening van maken, loopt u mee?

Stichting Sportbelangen Luttenberg

 

Sportdorp Luttenberg

E-mail Afdrukken PDF

Sportdorp Luttenberg komt op gang

In het najaar 2013 zijn we gestart met Sportdorp Luttenberg. Dit konden we doen door een subsidie sportimpuls die we ontvangen hebben om daarmee nieuwe activiteiten op te zetten in 2014 en 2015.

Wat hebben we inmiddels gedaan? Hoe staan we ervoor? En wat kunt u de komende tijd nog meer verwachten?

Start activiteiten

We zijn inmiddels met de eerste activiteiten gestart. Zo is er in september een avond geweest over positief coachen en op 27 november is er een sportblessure preventie/voorlichting geweest door het gezondheidscentrum. Ook zijn bootcampactiviteiten en walking en loopactiviteiten gestart. Dit doen we met behulp van TOPFIT Salland o.l.v. Mathijn Veldkamp. Inmiddels zijn heel veel Luttenbergers hierdoor actief aan het sporten geslagen en het wordt alleen maar meer, zeker als eind maart ook de ruimte om te fitnessen wordt geopend en de lessen Move it gaan starten.

Vanaf januari is ook een groep van 20 personen actief bezig met koersbal in gemeenschapscentrum Elckerlyc.  De mat en de materialen zijn bekostigd via sportimpuls. Als hiervoor meer geïnteresseerden zijn kunnen ze zich op dinsdagmiddag melden en gewoon aansluiten. Dit is niet weggelegd voor alleen ouderen, ook jongeren kunnen zich hier aansluiten.

Bij de badminton hebben zich nieuwe leden gemeld. Ook hier zijn mensen die graag actief willen bewegen van harte welkom. Ze spelen elke woensdagavond vanaf 21.00 uur in de sporthal. Kom gerust meedoen.

Op het sportpark hebben we inmiddels een beachveld aangelegd. De materialen bekostigen we weer via sportimpuls. Op 21 maart wordt alles afgerond en kunnen de activiteiten starten. De eerste wedstrijden beachvolley en beachhandbal zijn al vastgelegd. In het weekend van 24/25 mei is de officiële opening met allerlei activiteiten.

Karin Kogelman is bezig om voor een groep minder valide kinderen/jongeren ook sportactiviteiten onder deskundige begeleiding op te zetten. Geef je op bij Karin als je dat nog niet gedaan hebt.

En we zijn bezig om voor de grote groep mountainbikers in Luttenberg gezamenlijk iets te organiseren. We denken hierbij ook aan een mountainbike route in Luttenberg zelf.

Wat nog meer?

De komende zomer gaan we nog meer activiteiten organiseren. U moet dan denken aan:

ü Jeu de boules

ü gezamenlijk fietsen

ü Wandelen

ü Beachhandbal

ü Beachvolleybal

ü Zelfverdediging voor meisjes

ü Aquagymnastiek in het zwembad

ü Mountainbiken

ü Pannatoernooi

ü Strongmanrun

 

Wilt u meer weten of meedoen?

Neem dan contact op met één van de vier werkgroepleden:

 

Elly Rosenkamp, Monique Slot, Mathijn Veldkamp of Herman Holtmaat

Laatst aangepast op zaterdag, 15 maart 2014 09:36
 

G-sport in Luttenberg?

E-mail Afdrukken PDF

Sport voor iedereen in Sportdorp Luttenberg???

In Luttenberg doen we veel aan sport. Helemaal nu we via subsidies extra sportactiviteiten kunnen aanbieden. Toch is er ook een groep die niet met een gewone sport mee kan doen.

Hij/ zij heeft een verstandelijke en/of lichamelijke handicap; de G-sporters.

Ook voor hen willen we het mogelijk maken aan sport/bewegen te doen. De G-sport geldt voor elke leeftijd. We willen wekelijks één of meerdere momenten aanbieden waar zij ook samen aan balspelen en bewegen kunnen doen.

We willen nu graag polsen of er in Luttenberg en Mariënheem voldoende G-sporters zijn die hier voor voelen. Heeft u een kind die hieraan mee zou willen doen geef dit dan door aan Karin Kogelman. Als er voldoende zijn (ongeveer 10 personen) dan gaan we beginnen. We gaan natuurlijk eerst overleggen met u over tijdstip, dag, kosten en begeleiding. Schroom dus niet om uw belangstelling kenbaar te maken.

Wat zou het mooi zijn als we ook voor onze G-sporters een echt sportdorp kunnen worden!

Maak uw belangstelling kenbaar aan:

Karin Kogelman

Reehorst 30

Tel. 0572-302022

 

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast op woensdag, 19 februari 2014 16:57
 

Duurzame energie

E-mail Afdrukken PDF

Luttenberg gaat voor duurzame energie

Gemeenschapscentrum Elckerlyc heeft bij de verbouwing al gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen als een warmtebron en zonnepanelen.  Ook zien we steeds meer agrariërs en particulieren die zonnepanelen hebben geïnstalleerd.

En nu volgen ook de sporthal, het zwembad en basisschool Esmoreit. Zij hebben via Europa, de provincie en de gemeente een subsidie gekregen om duurzame energiebronnen aan te leggen. Bij de basisschool zullen zonnepanelen geïnstalleerd worden en onze jeugd zullen voorlichting en lessen krijgen over alternatieve energiebronnen als wind- en zonne-energie. Stichting mijnplein, waar ook Esmoreit onder valt heeft voor alle basisscholen in Salland extra geld gekregen om dit te gaan doen.

Stichting Sportbelangen heeft samen met zwembad ’t Siel een mooie subsidie gekregen om een flink aantal maatregelen te nemen om het stroom- en gasverbruik flink terug te dringen.

ü Er zullen zonnepanelen aangebracht worden om stroom op te wekken;

ü Er zullen zonnecollectoren/boilers aangelegd worden om water te verwarmen;

ü Er zullen energiezuinige LED TL lampen in de sporthal aangebracht worden;

ü Er zullen  nieuwe circulatiepompen komen voor de vloerverwarming van de sporthal en de pompen van het zwembad;

ü En er zal een roldek met solar zonnecellen op het zwembad komen dat voorkomt dat het water afkoelt en het tevens extra opwarmt.

Al deze maatregelen moeten er toe leiden dat we een bezuiniging van zo’n 40% realiseren en ook de openingstijden van het zwembad kunnen verlengen.

Op dit moment zitten we in de aanbestedingsfase met verschillende aannemers. Alles moet in 2014 gerealiseerd worden.

Al met al een mooi gezamenlijk initiatief van Plaatselijk Belang, samen met het zwembad en de sporthal en ook mooi dat basisschool Esmoreit via Stichting mijnplein meedoet en op die manier onze jeugd bewust maakt van het zuinig omgaan met onze energiebronnen.

Op deze manier gaat Luttenberg ook op dit gebied tot de voorlopers behoren in Salland.

 

Herman Holtmaat, voorzitter Stg. Sportbelangen Luttenberg.

 

2014

E-mail Afdrukken PDF

Laatst aangepast op dinsdag, 31 december 2013 19:29
 


Pagina 5 van 18


Europees Landbouwfonds
voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland

Inloggen