Sporthal Luttenberg

Welkom op de site

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte

3e Luttenbergse Wandeldriedaagse

E-mail Afdrukken PDF

Op 4-5-6 juni gaan we voor de 3e keer de Luttenbergse Wandel-3-daagse organiseren. Vanaf de sporthal kan er 3 avonden lang tussen 18.00 en 18.30 uur gestart worden voor een wandeling van 5 of 10 kilometer. Dit jaar willen we wederom graag laten zien hoe mooi Luttenberg is, speciale aandacht is er voor 175 jaar Kerkdorp Luttenberg, waarbij wij wel een hele speciale route volgen.

Inschrijfgeld bedraagt eenmalig: kinderen van 4 – 16 jaar € 2,50 p.p., volwassenen € 5,- p.p. Voor dit bedrag kunt u 3 dagen lang genieten van ons mooie dorp (1 of 2 dagen meelopen mag ook natuurlijk). Onderweg treft u een post waar een gezonde versnapering wacht. Als u alle dagen hebt meegelopen, ontvangt u een medaille. Dat kan dit jaar voor het eerst zijn, maar misschien loopt u nu al voor de 2e of 3e keer mee. Wilt u dit aangeven op het inschrijfformulier? Als u zich nu inschrijft, dan zorgen wij dat uw startkaart klaar ligt op dinsdagavond. Kinderen van de basisschool krijgen via school een inschrijvingsformulier, kinderen op een andere school kunt u hieronder ook inschrijven. Inschrijven kan online t/m zondag 2 juni 2013, daarna kunt u zich op de avonden zelf inschrijven.

We kunnen ons voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft, bijvoorbeeld:

 

 1. Kan ik met een kind in de wandelwagen meelopen?
  Antw: Op de 5 kilometer route gaat dat wel, de 10 kilometer gaat over ruiger terrein.

 2. Kan ik de hond meenemen?
  Antw: Een deel van de routes kan over particulier terrein gaan. Om dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden niet toegestaan. Tevens verwachten wij een groot aantal deelnemers, in het kader van de veiligheid van een ieder, kunnen wij honden niet toestaan.

 3. Kan ik ook 1 of 2 dagen wandelen?
  Antw: Jazeker kan dat, u ontvangt dan echter geen herinnering en het inschrijfgeld blijft hetzelfde.

 4. Is er EHBO aanwezig?
  Antw: Ja, er zal bij de sporthal een EHBO-post worden ingericht, waar u gedurende de wandeling een beroep op kunt doen. Iedereen loopt voor eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei schade.

Indien u nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met ons door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of door te bellen met Monique Slot: 06-55 12 45 45

 

 

Laatst aangepast op maandag, 22 april 2013 17:30
 

Badminton

E-mail Afdrukken PDF

De Bergshuttles laten kampioen Zwolle zweten!

Vrijdagavond werd de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld. De Bergshuttles moesten tegen Zwolle die bovenaan stonden en nog niks verloren hadden. Ze wilden ongeslagen kampioen worden. Omdat de Luttenbergers pas kort in de competitie spelen dachten de Zwollenaren dat ze een makkie zouden hebben. Dat pakte anders uit.

Monique ter Beke won de eerste enkelpartij. Daarna won André Veldkamp ook zijn enkelpartij tegen de topspeler van Zwolle. De paniek sloeg toe aan de kant van Zwolle. Ze moesten alle zelen bij zetten om uiteindelijk de dubbels te winnen. Dat lukte maar net. Iwan van Overbeek en André Veldkamp verloren en toen moest de damesdubbel de beslissing brengen. Het werd een zinderende driesetter waarin Antje Holtmaat en Monique ter Beke op het nippertje verloren.

De bergshuttles kunnen terugzien op een geweldige avond en een mooi seizoen.

 

 

 

Laatst aangepast op zaterdag, 13 april 2013 19:59
 

Vrijwilligerswerk

E-mail Afdrukken PDF

NL DOET op Sportpark Luttenberg groot succes!

Vrijdag 15 maart is er flink wat werk verzet door vrijwilligers bij de sporthal en bij het zwembad in Luttenberg. De eigen vrijwilligers hadden zich verzameld om samen met de jongens van klas 2K4 van het Carmel College Salland de handen uit de mouwen te steken.

Er was een lijst opgesteld met maar liefst 13 klussen die gedaan moesten worden.

Na een welkomstwoord door Herman Holtmaat, voorzitter van Sportbelangen Luttenberg gingen de jongens olv de eigen vrijwilligers aan het werk. En er werd hard gewerkt. Iedereen was vol lof over de inzet en de discipline van de jongeren. In de middagpauze was er naast de nodige broodjes een pan vol rookworsten om zo weer energie te tanken voor het middagdeel. Ook ’s middags bleven de jongens onvermoeibaar doorgaan.

Aan het eind van de middag waren nagenoeg alle klussen klaar. Het hek bij het zwembad is weer in elkaar gezet. De kantine van het zwembad is opgeruimd. Het zwerfvuil rond het sportpark is opgeruimd (2 vuilniszakken vol). De netten achter de doelen zijn vernieuwd. De schade van de inbraak is hersteld. De kleedkamers zijn schoongemaakt. Het ballenhok is opgeruimd. De dug-outs zijn weer schoon. Kortom er is ontzettend veel gedaan en met plezier.

Na afloop was er natuurlijk een versnapering en kregen alle jongens een mooie oorkonde uitgereikt.

De jongens gingen na een zinvolle dag voldaan op fiets olv mentor John Smit weer naar huis.

Sportbelangen Luttenberg en Zwembad ’t Siel bedanken de jongens van klas 2K4 voor hun inzet!

 

Laatst aangepast op vrijdag, 15 maart 2013 20:15
 

energieonderzoek

E-mail Afdrukken PDF

Subsidie voor onderzoek duurzame energie sporthal en zwembad

Stichting Sportbelangen Luttenberg en zwembad ’t Siel hebben een subsidie ontvangen van de provincie Overijssel om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar duurzame energie.

 

“Uit het onderzoek ten behoeve van de Sporthal en het Zwembad te Luttenberg moet blijken

welke investeringen, technische aanpassingen en organisatorische aspecten aan de orde

komen. Door deze concreet in te vullen wordt getracht een energie-neutraal resultaat te

verkrijgen.”

Mede op initiatief van Plaatselijk Belang wordt getracht in Luttenberg een aantal projecten uit te voeren waarbij innovaties op het gebied van energie toegepast worden. Dit onderzoek past hier uitstekend in.

We willen onderzoeken of we via PVT panelen op het dak van de sporthal zonlicht om kunnen zetten in energie. Met de energie kunnen we de sporthal verwarmen en verlichten en zouden we ook in de zomerperiode het water van het zwembad kunnen verwarmen.

Het onderzoek moet aantonen of het technisch mogelijk is en moet ook aanreiken wat de investeringskosten zijn en moet ook aangeven of dit snel terug te verdienen is.

Het onderzoek moet eind 2013 afgerond zijn. Daarna kunnen we dan beslissen over de uitvoering.

De beide besturen zijn erg blij met de subsidie waarmee we nu in ieder geval een gedegen studie kunnen laten uitvoeren.

Herman Holtmaat voorzitter SSL

 

Zaalvoetbaltoernooi

E-mail Afdrukken PDF

 

Achterberg zaalvoetbaltoernooi ouderwets gezellig

Afgelopen zondag 30 december werd in de sporthal weer het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi gehouden. Er deden 12 ploegen mee verdeeld over drie poules. De hele dag waren er mooie wedstrijden te zien, spannend maar soms ook hilarisch. ’s Morgens was het de beurt aan de “oudjes”. De techniek was er nog wel maar sommige oudgedienden hadden ook duidelijk aan snelheid ingeboet (Leo Oosterlaar, Hennie Alferink, Jos Holtmaat). Respect was er hier vooral voor het team van de herengym. Duidelijke winnaar was hier het team van de veteranenvoetbal.

Daarna was het de beurt aan de echte voetbalteams. Het favoriet geachte team zaalvoetballers van Steenwelle-Rensen kon het hier toch niet bolwerken tegen de technisch vaardige spelers van SDOL 3  die onder de naam Sletjes en straatkatten met de grote wisselbeker aan de haal gingen.

Vervolgens was het de beurt aan de gezelligheidteams met ook veel dames in hun gelederen. De vaardige Josine(Messi) Korenromp en ook tank Maud Klein Koerkamp (alias Theo Lazeroms) deden niet onder voor hun mannelijke collega’s. Het team Abrikozenpotjesverzamelaars van aanvoerder Tom Kokkelink  won hier de eerste prijs.

Al met al een zeer geslaagd toernooi zonder blessures waarbij sportiviteit hoog in het vaandel stand.

Uitslagen:

Poule A: 1. Ariezona                         2. Busje komt zo            3. Jans BTeam   4. Herngym

Poule B: 1. Sletjes en zwerfkatten     2. Kerkvogels                  3. KWW           4. Steenwelle-Rensen

Poule C: 1. Abrikozenverzamelaars      2. Hoppens Schatjes      3. Yaldieldal      4. Broekmans

 

 

Laatst aangepast op maandag, 31 december 2012 13:20
 


Pagina 7 van 18


Europees Landbouwfonds
voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland

Inloggen